spoon

Recent Recipes

Illatos, almás csirkemell

0

Category :






















Illatos, almás csirkemell basmati rizzsel

Ez a fogás a könnyedség jegyében fogant. A hagyma kivételével kerültem minden puffasztó összetevőt, és törekedtem az ízek és vitaminok maximális megőrzésére.
A basmati rizs a közelmúlt nagy felfedezése számunkra. Szeretjük a rizst, sokáig mégse tudtuk elképzelni, hogyan képes az ember üres rizsen meg egy kis lencsén elélni, mint ezt a Himalája lábánál teszik nem is kevesen, de mióta megkóstoltuk már nem is tartanánk olyan elképesztőnek az ötletet. Mondják: finom alapanyagokból nem nehéz finom ételt varázsolni, de a készítéséhez használt zamatos borocskával kísért mennyei ízélmény a vacsoránál legszebb várakozásainkat váltotta valóra.

Hozzávalók

30 dkg csirkemell filé
2 szép édes-savas alma
1 fej vöröshagyma
1 dl illatos fehérbor (cserszegi fűszeres)
2 ek méz
25 dkg basmati rizs
olívaolaj
vaj
borsikafű
gyömbérpor
őrölt fahéj

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, gerezdekre majd nagyobb kockákra vágjuk és fél deci borral meglocsoljuk. Pároló rostélyon 5-10 perc alatt éppen csak puhulásig pároljuk, hűlni hagyjuk.
Közben a rizst 1-1 teáskanál olajon és vajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük 6 deci forró vízzel és lassú tűzön puhára pároljuk.
Egy teflon bevonatú wokban vagy szeletsütőben 1-2 evőkanál olívaolajon sárgulásig pirítjuk a durván felcsíkozott hagymát, rátesszük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsikával, gyömbérrel és fahéjjal fűszerezzük és 1-2 percig együtt pirítjuk. Ha megpuhult meglocsoljuk 2 ek mézzel, pirosra sütjük és félretesszük.
Egy másik serpenyőben kis vajat és fél ek mézet olvasztunk. Az almákat néha átforgatva karamellizáljuk rajta.Végül ezt is megszórjuk pici fahéjjal.
Összemelegítjük a csirkével és a rizzsel körítve tálaljuk.

0 megjegyzés: