spoon

Recent Recipes

Sütőtökös-mákos pite VKF! XXXI.

Comments (3) | 2010. január 24., vasárnap








Nagyon szeretjük a sütőtököt. A nagyobb példányokat felvágva már nem lehet sokáig tárolni. A "szimpla" sült tök egy idő után unalmassá válhat, ezért igyekszünk minél kreatívabban felhasználni.


Hozzávalók:

20 dkg sült, pürésített tök


15 dkg liszt

12 dkg cukor

2 tojás

8 dkg mák

1 cs sütõpor

1 csapott teáskanál fahéj

kevés citromhéj

0,85 dl olaj

csipet só



A tojást a cukorral habosra keverjük. Az olajat majd a tököt is belekeverjük. A lisztet, a sütőport, a mákot és a fűszereket külön edényben összekeverjük, majd a tojásos masszával összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük a sűrűn folyós tésztát és elegyengetjük.
190 C fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütjük. Másnap is finom, puha, szaftos süti az eredmény.


Read More......

Maradékból eredetit, avagy a sütőtök karrierje a reggelizőasztalon VKF! XXXI.

Comments (0) |



Sajtkrém sütőtökkel






















Sajtkrém sütőtökkel és curryvel I.


Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5dkg sült tök
1tk mustár
1 csapott tk curry
pici őrölt chili paprika
pici margarin ( ha túl száraz lenne)




Sajtkrém sütőtökkel és curryvel II.


Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (pl. Mozzarella)
5dkg sült tök
1tk mustár
1 tk curry

A hozzávalókat a késes aprító poharába tesszük, majd az aprítóval kenhetővé (körözött állagúra) eldolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a sajt elég sós, de ha a tök nem elég ízletes, pici cukorral korrigálhatjuk.
Kiváló pirított rozskenyéren de friss magvas vagy bármilyen fehér kenyéren kígyóuborkával vagy retekkel is nagyon finom.


Hajdinás szendvicskrém


Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár

A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerű állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérből készült pirítóson igazi ínyencfalat.




Read More......