spoon

Recent Recipes

Gyógyleves

Comments (1) | 2010. február 18., csütörtök



















Hozzávalók:
3-4 közepes burgonya
2-3 arasznyi sárgarépa
2 liter víz
1 púpozott ek COOP ételízesítő (nincs benne fokhagymapor)
1 ek vágott, fagyasztott vagy friss kaporlevél
tengeri só

Ez a leves valóban csodálatos gyógyerővel bír. "Leánykori nevén" dán kapros sárgarépalevesnek hívták, de ez a bővebb lére eresztett változat, hosszú hónapok tapasztalata alapján, kétséget kizáróan rászolgált új nevére. Gyakorlatilag a gyomor és bélproblémák alaplevesének tekinthető. Teljesen zsíradék nélkül készül, mégis egy selymes, harmonikus ízű étel.
2 liter ételízesítős vizet felforralunk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a burgonyát másfél centis kockákra, a sárgarépát pedig hajszálvékony karikákra aprítjuk. Beleszórjuk az alaplébe és legalább 10 percig lassú tűzön forraljuk. Mikor minden megpuhult, beletesszük a finomra vágott kaprot. Ha szükséges utánízesítjük, és épp csak egyet rottyantunk rajta, majd fogyasztásig letakarjuk. Ízében a borsóleves édeskés aromája köszön vissza.


Read More......