spoon

Recent Recipes

Gyógyleves

1

Category : , , , ,Hozzávalók:
3-4 közepes burgonya
2-3 arasznyi sárgarépa
2 liter víz
1 púpozott ek COOP ételízesítő (nincs benne fokhagymapor)
1 ek vágott, fagyasztott vagy friss kaporlevél
tengeri só

Ez a leves valóban csodálatos gyógyerővel bír. "Leánykori nevén" dán kapros sárgarépalevesnek hívták, de ez a bővebb lére eresztett változat, hosszú hónapok tapasztalata alapján, kétséget kizáróan rászolgált új nevére. Gyakorlatilag a gyomor és bélproblémák alaplevesének tekinthető. Teljesen zsíradék nélkül készül, mégis egy selymes, harmonikus ízű étel.
2 liter ételízesítős vizet felforralunk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a burgonyát másfél centis kockákra, a sárgarépát pedig hajszálvékony karikákra aprítjuk. Beleszórjuk az alaplébe és legalább 10 percig lassú tűzön forraljuk. Mikor minden megpuhult, beletesszük a finomra vágott kaprot. Ha szükséges utánízesítjük, és épp csak egyet rottyantunk rajta, majd fogyasztásig letakarjuk. Ízében a borsóleves édeskés aromája köszön vissza.

1 megjegyzés:

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu