Category : sütőtök, szendvicskrém
Sajtkrém sütőtökkel
Sajtkrém sütőtökkel és curryvel I.
Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5dkg sült tök
1tk mustár
1 csapott tk curry
pici őrölt chili paprika
pici margarin ( ha túl száraz lenne)
Sajtkrém sütőtökkel és curryvel II.
Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (pl. Mozzarella)
5dkg sült tök
1tk mustár
1 tk curry
A hozzávalókat a késes aprító poharába tesszük, majd az aprítóval kenhetővé (körözött állagúra) eldolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a sajt elég sós, de ha a tök nem elég ízletes, pici cukorral korrigálhatjuk.
Kiváló pirított rozskenyéren de friss magvas vagy bármilyen fehér kenyéren kígyóuborkával vagy retekkel is nagyon finom.
Hajdinás szendvicskrém
Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár
A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerű állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérből készült pirítóson igazi ínyencfalat.
Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár
A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerű állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérből készült pirítóson igazi ínyencfalat.