spoon

Recent Recipes

VKF! XXXII.

4

Category :






















Ez a cseppet sem szokványos rakott krumpli talán elég őrült, és megfelel a kiírásnak.

Céklakrémes rakott krumpli

Hozzávalók:

1kg burgonya
10dkg füstölt mozzarella
1pohár tejföl
1db tojás
Bad Ischler 7 fűszer só
maradék céklapástétom

Azon tanakodtunk párommal, hogyan lehetne valami nagyon könnyű rakott krumpli változatot előállítani. Aztán eszembe jutott, hogy a tegnap készült Hargitai György inspirálta céklapástétom bizony olyan nagy adag lett, hogy egy hét alatt se birkózunk meg vele ketten. Volt még egy kis darab füstölt mozzarella is így ezek kerültek a krumpli rétegek közé: az alsó rétegre egyenletesen rákentem a céklás pástétomot, befedtem a második réteggel, ráreszeltem a sajtot, majd újabb réteg krumpli következett. A tetejére egy kis pohár megsózott tejfölben elhabart tojás került. Minden burgonya réteget persze külön is megszórtam pici fűszeres sóval. Közepes fokozaton előmelegített sütőben 25-30 percet sült.



Céklapástétom

Hozzávalók:

10dkg zabpehely
1üveg céklasaláta
1dl tejföl
20dkg natúr krémsajt
ecetes torma
ételízesítő, só

A zabpelyhet két deci ételízesítős vízben addig főzzük, míg a vizet fel nem veszi. Egy üveg kész céklasalátát, a tejfölt, krémsajtot a langyosra hűlt zabpehellyel és ízlés szerinti mennyiségű ecetes tormával aprítógéppel összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk.

4 megjegyzés:

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Szuper, köszönöm! :))
(Az előző kommentelő is én voltam, csak véletlenül rossz Google-fiókból.)

Örülünk, hogy megfelelt az "őrült" kritériumnak. :)
Shamu és Pé

Szia, kérlek, kukk ide, nálam:
http://garffyka.blogspot.com/2010/03/jobb-mint-az-oscar.html