Recent Recipes
Sütőtökös-mákos pite VKF! XXXI.
Comments (3) | 2010. január 24., vasárnap
Nagyon szeretjük a sütőtököt. A nagyobb példányokat felvágva már nem lehet sokáig tárolni. A "szimpla" sült tök egy idő után unalmassá válhat, ezért igyekszünk minél kreatívabban felhasználni.
Hozzávalók:
20 dkg sült, pürésített tök
15 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
8 dkg mák
1 cs sütõpor
1 csapott teáskanál fahéj
kevés citromhéj
0,85 dl olaj
csipet só
A tojást a cukorral habosra keverjük. Az olajat majd a tököt is belekeverjük. A lisztet, a sütőport, a mákot és a fűszereket külön edényben összekeverjük, majd a tojásos masszával összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük a sűrűn folyós tésztát és elegyengetjük.
190 C fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütjük. Másnap is finom, puha, szaftos süti az eredmény.
A recept eredeti muffin változata: http://sutiland.freeblog.hu/archives/2008/12/31/Tokos-makos_muffin/
Read More......
Maradékból eredetit, avagy a sütőtök karrierje a reggelizőasztalon VKF! XXXI.
Comments (0) |
Sajtkrém sütőtökkel
Sajtkrém sütőtökkel és curryvel I.
Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5dkg sült tök
1tk mustár
1 csapott tk curry
pici őrölt chili paprika
pici margarin ( ha túl száraz lenne)
Sajtkrém sütőtökkel és curryvel II.
Hozzávalók:
10dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (pl. Mozzarella)
5dkg sült tök
1tk mustár
1 tk curry
A hozzávalókat a késes aprító poharába tesszük, majd az aprítóval kenhetővé (körözött állagúra) eldolgozzuk. Sózni nem szükséges, mert a sajt elég sós, de ha a tök nem elég ízletes, pici cukorral korrigálhatjuk.
Kiváló pirított rozskenyéren de friss magvas vagy bármilyen fehér kenyéren kígyóuborkával vagy retekkel is nagyon finom.
Hajdinás szendvicskrém
Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár
A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerű állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérből készült pirítóson igazi ínyencfalat.
Hozzávalók:
25 dkg gombás hajdinakása (maradék)
5-10 dkg sült tök
1 ek mustár
A fentiekhez hasonlóan a késes aprítóval krémszerű állagúvá dolgozzuk.
Melegszendvicsnek ketchuppal vagy rozskenyérből készült pirítóson igazi ínyencfalat.
Read More......